Bamse och hans tjejer

december 16, 2018 Av av Hannashundhjalp

Det har varit fullspäckat med bokningar nu när julen börjar närma sig och alla fall är lika intressanta. 🤩 Jag absolut ääälskar mitt arbete. Det har så många bra delar som tillfredsställer min knopp och kropp alldeles perfekt! 😌👌🏻 Att få hjälpa hundar, att få hjälpa människor med sina hundar, att få lösa enkla och svåra problem, den fysiska utmaningen, att jag är min egen chef, att varje fall ger mig nya tankar, idéer och kunskaper och allt detta bidrar till konstant utveckling. 📈Det absolut BÄSTA jag vet. 😍 Många gånger får jag höra ”vilken tur du har som kan arbeta med din hobby”. Tur!? Som om jag gled in här av en slump på ett bananskal och resten av världen är dömda att leva i misär? 😂 Det är så långt ifrån sanningen som man kan komma och en väldigt sorglig syn på livet, tycker jag.  DU bestämmer helt och hållet hur DITT liv ska vara – punkt. Du är den ansvariga, ingen annan så vilket perspektiv väljer du? 🌹🥀

Jag känner alltid en bubblande underbar känsla i kroppen efter varje konsultation och det gjorde jag då såklart även denna gången efter vi varit i Löddeköpinge hos Ing-Marie med sina fyra adopterade rumäner Brenda, Celine, Bamse och nykomlingen Sorin. 🐕 Det gjorde det extra spännande att det denna gången var en större fyrbent flock som precis som matte fick berätta sin historia. 🤓🧐Det är nämligen så att sedan Sorin kom in i bilden har det blivit slagsmål mellan hanarna, som aldrig tidigare haft problem med andra hundar – varken hane eller tik. Matte kunde inte förstå sig på VARFÖR det blev såhär plötsligt? 😱😥 Hon blev orolig att Sorin inte skulle kunna stanna hos dem när de inte hade någon kontroll över situationen och inte kunde lösa slagsmålen. Därför fick de fram tills vi skulle ses ha hanarna separerade (det mesta går att lösa tillfälligt, ingen panik! ☺️). 

Då är jag äntligen hemma hos familjen och tillvaron känns lugn bland hundarna när jag kommer in, om än med en orolig matte. 🥺 Vi sätter oss ner för att gå igenom allting sedan Sorin kom, då jag känner resten av flocken sedan tidigare. Jag bad matte beskriva vad som hände i detalj under de två gånger det har lyckats smälla mellan hundarna och för även höra att de aldrig varit problem när de är själva i rastgården. 📝 Jag förstod då ganska så snabbt att killarna gör anspråk på tiken (matte) och Bamse har varit där först. Han tillät inte nykomlingen komma in i DERAS bubbla och matte har omedvetet uppmuntrat detta dominanta (den som tar kontroll över situationen) beteende genom att inte göra anspråk på sig själv och bli känslosam. 

Det är naturligt för hundar att göra anspråk på olika saker; det är ju faktiskt så de överlever och får behålla sitt och starkast vinner. Bamse upplevde att matte behövde henne (hon kunde ju inte stå upp för sig själv) och Sorin är en extremt bekväm och självsäker kille som tar för sig där han kan. 😎 Kikar ni på videon så finns det absolut ingen oro hos Sorin som lägger sig och snarkar lite där han hamnar medan Bamse känner sig obekväm med det nya upplägget och väljer att gå till ett mer skyddat ställe. 😣 När jag tog ut mina hundar var Sorin den enda av hundarna som var nyfiken och tog för sig av det sociala sällskapet medan de andra tre har en betydligt mer reserverad sida och höll sig därför undan. De är vana vid ett visst sätt i flocken och matte likaså så när Sorin kom in med sin beundransvärda, självklara energi så rörde det uppenbarligen om i grytan. 🌪 

Med det fjärde tillskottet i flocken kräver nya kunskaper från mattes sida och man kan återigen välja att se det som ett besvärligt arbete som man inte räknade med ELLER så kan man lära sig av det, utvecklas och se den spännande utmaningen i det hela. 😁 Givetvis ska man inte ta sig vatten över huvudet – det slutar aldrig bra för någon av parterna inblandade – men i detta fallet anser jag det lagom svårt för just denna familjen. 👌🏻 Det är naturligt för hundarna att hamna i konflikter och det är inte alla gånger särskilt bekvämt att bo i en flock. Men å andra sidan är livets överraskningar sällan bekväma för oss heller och ju mer vi får vara med om dem desto bättre mår vi just för att vi lär oss att handskas med dem. 🥊

Jag känner mig ärad att få ha träffat dessa vildingar och tacksam att de har hamnat hos en så pass intresserad och engagerad familj – då finns det inte mycket som stoppar dem från att leva ett fantastiskt liv. 🙏🏻💖 

Ha en fortsatt trevlig söndag, nu bär det strax av för nästa flock för min del. 😋🐺