Det blir inte alltid som man tänkt sig 🌱

april 4, 2021 Av av Hannashundhjalp

Idag promenerade vi med promenadgruppen. 🐾 Vädret var kallt som attan men det var iallafall uppehåll och underbart sällskap! 🙏❣️ Jag hade med mig vår jourhund Mauro (schabradoren) samt ett gäng veteraner. Mauro har tyckt att det varit jobbigt att möta nya hundar och han har svårt för att inte engagera sig i aktiviteter runtomkring honom; vilket inte är något konstigt i hans ålder och med bakgrunden han har. Därför har han fått vara med flocken hemma under uppsikt samt deltagit under Träningsdagarna och assisterat under konsultationer. Han har klarat detta med bravur och han blir sååå himla glad när man är stolt över honom, det är så himla gulligt! 😍🖤 

Det skulle bli Mauros andra promenad idag med promenadgruppen och jag tänkte inte annat än att det skulle gå lika bra som förra gången. Dock startar dagen med att vi kör fel som bara den och därför är nästan 20 minuter sena och folk står och väntar i kylan. 😑🤦‍♀️ Det ökade pulsen en aning och även fast jag är van tidsoptimist så misstänker jag att skyndandet räckte för att Mauro inte skulle känna det stabila stödet han behövde när vi mötte alla på parkeringen. Han blev nervös och orolig, låg i i kopplet och fick bråttom. 🤯😰 ”Kom här så hjälper jag dig”, tänkte jag direkt och gjorde ingen mer affär av det men till skillnad från tidigare promenader och tillfällen så kom han aldrig riktigt till ro.  

Väl hemma igen var han sitt vanliga jag igen och han snusar nu gott med de andra. 😴 Men dagens promenad fick mig att reflektera över en massa olika saker som jag tänkte är värt att ta upp här som terapi för mig själv men också för att dela med mig av hur ”verkliga” livet ser ut. Det är så lätt att vi bara få se en sida av saker på sociala medier; den bra sidan vi väljer att dela med oss av. Eller att vi går på stan och inbillar oss att vi är ensamma om våra hundproblem. Det är så lååångt ifrån sanningen! 🙅‍♀️ Varken vi eller våra hundar är några robotar och vi gör så gott vi kan med det vi har. Så länge vi strävar efter att utvecklas och bli den bästa versionen av oss själva för våra hundar OCH oss själva så är det gott nog. Jag hade inte min bästa dag idag så varför skulle jag förvänta mig att Mauro skulle ha det? Han gjorde det bästa av det han fick. Och varför skulle jag glömma bort alla de gångerna det gått bra bara för att en promenad inte blev lika bra? 🤔

Jag tog dagens ”bakslag” som en vacker påminnelse över hur långt jag själv har kommit i min utveckling. Att jag inte tar en sådan här dag personligt utan snarare lägger fokus på hur jag kan göra nästa gång bättre och hur jag kan hjälpa Mauro i fortsättningen. 🌟 Idag var ett test för mig själv för att stämma av var jag och hundarna ligger i dagsläget och att jag snarare är stolt över att inte skämmas för att det inte gick ”perfekt” och att Mauro och jag snarare kan visa andra att vi är alla i samma båt och istället för att klanka ner på varandra; varför inte hjälpa, stötta och lyfta varandra? 🌈✨🙌✊💪 

Så jag tackar ödmjukast för dagens påminnelse och hoppas att det kan hjälpa någon annan i samma sits och jag tackar älskade Mauro för att jag hamnade här idag. För att jag får lära mig om ödmjukhet, förståelse, vänskap, kärlek och lojalitet. I got your back, buddy! 😘💞

Och tack till alla fina kunder som deltar och stöttar varandra och kämpar för att bli så bra som möjligt för våra hundar. Skulle inte varit där jag är idag utan er.  I got your back too! 🙏💛