Filosofi

 

harmoni balans hundkurs socialisering hundhjälp

 

Min filosofi är grundad på hundarnas eget språk. D.v.s. kroppspråk och energi är nyckeln till en djupare relation och klarare kommunikation tillsammans med din hund. Varför göra det mer komplicerat än vad det är när vi kort och gott kan se till att lära oss mer om hur hunden som art fungerar och i nästa steg lära oss att imitera detta? Jag anser att vi är skyldiga att lära oss deras språk än vise versa, eftersom att vi såg till att de hamnade här, och därför är hundpsykologi så mycket viktigare än hundträning.

Hunden kan inte annat än att vara öppen och ärlig med vad den tycker och känner så för mig är hunden en perfekt påminnelse för oss människor att bli mer medvetna om vad vi själva utstrålar och känner. Det är först då vi kan förändra och utveckla oss själva och det är först då hunden väljer att lyssna och följa. Då blir plötsligt alla köttbullar  och ord överflödiga och relationen i sig enormt stark och meningsfull.

Jag tror att hundarna kan lära oss om vad kärlek, respekt och tillit verkligen innebär och därför är det dags för oss att ta ett steg tillbaka och lyssna med ett öppet sinne.

 

hundkurs hundträning hundpsykologi hundhjälp