Hundrastgården i Sjöbo

augusti 23, 2019 Av av Hannashundhjalp

Igår var vi (jag, Jesper, Nour, Elton, Sverker, Anansi, Holly och Maui) på en spännande utflykt till en gigantisk hundrastgård i Sjöbo tillsammans med våra vänner, klienter, jourhem och adoptörer Majvor och Stefan och deras fyrbenta familjemedlemmar Lycka, Kito, Teddy och Bingo. 😀🐕🐩

Alla hundar är adopterade från Spanien, Serbien, Rumänien och Sverige. Vissa har träffats förut, andra för första gången och några har endast varit här ett par veckor. Alla med olika bagage, ålder, raser och personligheter och ändå flöt de samman som om de aldrig gjort annat. 🌈🌪 Jag älskar att slå ihop hundar tillsammans och sedan studera dem. Hade kunnat sitta i den där rastgården hela dagen om jag kunde. 🤓 Några hade race, några gick och strosade, några lekte för sig själva och andra bara var i stunden. Ibland blev det mycket och då fick en gräns sättas av antingen hundarna själva eller någon av oss. Men tack vare strukturen i vårt möte så var hundarna trygga med upplägget och kunde njuta och ha kul. Vad som hänt förr och vad som ska hända sen – det fanns helt enkelt inte just nu. 🌸

Strax innan vi skulle gå kom det in två främmande hundar och nya reaktioner trädde fram. Den ena hunden var lite överväldigad och sökte skydd hos den stora som kom in med en högre energi, var bordus och oartig utan att ta tiden att känna in vilka som redan var där inne. 🧐✍🏻 Jag märkte direkt på min Elton som ville sätta stopp omedelbart; han larmade resten för den här klumpiga främlingen. Jag tog över för säkerhetsskull (jag känner ju inte heller den här stora, främmande hunden) och Elton lugnade sig då han litade på att jag fixade situationen och jag litade på hans instinkter (han är ju trots allt experten på sin egna art😌). Men hela flocken var överens om att den nya hunden inte gick att lita på än så vi alla hjälptes åt att sätta gränser och drog oss bort mot en annan kant istället. Den lekfulla, avslappnade stämningen var borta och alla var en aning på sin vakt men ingen större skada skedd; den nya hunden fick möta en gränssättande ny flock och se saker och ting från ett nytt perspektiv och vår flock fick samarbeta, betrakta, uppleva och gå igenom något annat. 🤗 Och jag fick ett ypperligt tillfälle att återigen bevisa för mina hundar att jag ställer upp för dem i alla lägen! 💞💪🏻

Vilken underbar dag! 🍀 Och nu sitter jag faktiskt på flyget till Skottland för att besöka mina vänner som har Walk and Train Edinburgh och som även adopterat min förra jourhund Tennessee. Som jag längtar! 🤩