Jason och gäster👫

september 20, 2019 Av av Hannashundhjalp

Nu är det bara tre dagar kvar på Jasons bootcampdays. 😭💖 

Denna veckan har vi haft besök lite här och där för att se över hans beskyddande sida. ⚔️🧐 Det har gått superbra tack vare att vi har rättat oss efter PPR (lyssna på Dogs of Pegasus podcast PPR via Anchor eller Spotify om ni vill veta mer). Det innebär att från start så har Jason fått tydliga instruktioner om var han ska vara och vilken sinnesstämning han kan ha. 🔙🔝 På så vis har jag råd att slappna av och ge honom den feedbacken så att han själv i sin tur kan slappna av. Jag ser till att gästerna respekterar honom och vise versa genom att båda ger varandra avstånd och utrymme. Energin han får från mig är att jag är avslappnad, trygg i mig själv, lättsam och noggrann. 😌☝🏻

Först fick han vara bakom en barngrind för att köpa gästerna och mig lite tid. ⏱ Därefter stängde jag av hans intensitet och vaktande genom att gå mot honom med ett självsäkert kroppsspråk och fullfölja där tills han dämpar sig. Då har jag bett honom gå och lägga sig. 🛏 För att vi redan praktiserat detta på daglig basis i vardagen så vet han vad jag menar. Han känner också från min energi att jag inte kommer att bli nöjd förrän det blir som tänkt i mitt eget huvud så meddelandet blir väldigt klart och tydligt. 🙇🏼‍♀️ Gästerna har från start fått instruktioner om var de ska vara och att de ska ignorera hunden/hundarna. Min info till dem är också tydlig och rak – det är inget förslag utan det är ett krav att följa i vårt hushåll. 🧾

Vidare har vi gått in i vardagsrummet där Jason har varit och då har jag hänvisat honom till en noga vald plats som återigen ger gästerna avståndet, jag ser honom enkelt under hela tiden och ser till att det blir enkelt för mig att blockera honom ifall han reser sig upp. ✋🏻 Platsen är också vald så att ifall gästerna behöver röra på sig så behöver de aldrig passera hans bubbla. 🎈

Med detta tillvägagångssättet så låg Jason och snarkade iprincip vid alla gästtillfällen. 😴Han skällde när de kom (vilket jag inte har något emot, han är ju en hund) men lyssnade på mina instruktioner och litade på att jag prioriterar hans välmående i alla lägen (det har jag ju bevisat i alla lägen hittills). Jag bryr mig absolut inte om att han eller folk ska kunna ta fysisk kontakt med honom men jag bryr mig om ifall han blir hotfull eller ifall folk beter sig olämpligt. Mina förväntningar och krav är inte högre än så och därför fungerar det och min energi hålls positiv! 👍🏻😁 Det är ju vi som bor tillsammans och ska spendera mest tid med varandra, så om det inte passar våra gästers förväntningar, who cares? 🙃💁🏼‍♀️

Idag ska vi ha en mysdag tillsammans och eventuellt åka på något roligt äventyr tillsammans med hans bästisar. 💕🐾🌲🐕