Kapten möter Malmö🏙

november 9, 2019 Av av Hannashundhjalp

👨🏻‍✈️Vår bootcampare Kapten har äntligen börjat att slappna av och landa här hemma och det syns tydligt på hur han själv går och lägger sig och myser till det i sin bädd. 😌

Hundarna har varit hans minsta problem och han känns relativt ointresserad men bekväm nog att ta det lugnt och vara sig själv mitt i smeten. 🤹🏼‍♂️ Vad som har varit en utmaning är när vi är påväg ut och ska till ett nytt ställe. Då blir han nervös och har bråttom och det krävs mycket fokus och lugn från min sida för att motverka intensiteten och dra ner på tempot. 📉 Det tar jag dock tacksamt emot för om något får det ju mig att träna på och bevisa att jag kan vara den stabila klippan mitt i stormen. 🗽 Att inte låta mig påverkas av mina känslor pga yttre omständigheter och bli instabil, utan att stå pall och vara säker på min sak så att andra kan finna en trygghet i det. 💪🏻 Det krävs övning, medvetenhet, styrka och i nästan alla fall en längre, djupgående självrannsakan. Och nej; det är sällan en dans på rosor att utvecklas. 😅💃🏼

Kapten har fått hänga med på förrådsrensning hos min bror (ja, det är seriöst vårt gemensamma intresse🤓) där vi först tog en promenad i Malmö City. 🐾🏙 Han tycker det är som jobbigast när mycket händer runtomkring men saktade snart ner efter att jag korrigerat intensiteten och talat om vart jag vill ha honom (bredvid med löst koppel). 👌🏻 Sedan tog vi oss upp till min brors lägenhet där hissen upplevdes skum som attan! 😬 Väl inne fick han direkt info om var han skulle vara och hur, då jag inte ville ge honom det minsta utrymme att stressa upp sig och börja vanka. Det visade sig snabbt vara rätt beslut då han efter bara en liten stund låg ner och slappnade av. 👍🏻 Något svårare var det när vi började rensa och var i rörelse men efter lite gnäll protester och totalt ignorerande från vår sida så var det heller ingen grej och han somnade trött efter dagens aktiviteter. 😴

Senast igår var vi i Malmö igen och gick med promenadgruppen. 🐩🐕 Jag väntade mig att Kapten skulle tycka att det var jobbigt men han tog mig faktiskt med storm! Trots att vi gick mitt i vimlet på Lillatorg en fredagkväll, tillsammans med ett gäng andra hundar så höll han sig relativt cool och jag upplevde till och med att han tyckte att det var lite spännande. 😀 Stämningen var väldigt mysig tillsammans med alla de andra positiva hundägarna så man kan nästan inte annat än att njuta av tillvaron! 🙌🏻

Nu ska vi ha en rejäl helg med vila och återhämtning som är minst lika viktigt som träningen i sig. ☝🏻 Sedan bär det av igen på måndag inför nästa stadsmiljö och vår sista vecka tar fart. Ha en mysig helg allesammans! 😘

P.S: Läs mer och se videos på vår instagram Hannashundhjalp 🤗