Kloklippning på Steffi ✂️

juni 4, 2021 Av av Hannashundhjalp

Det händer att kunder kontaktar mig för att de behöver hjälp med kloklippning. ✂️ Antingen att man inte kan eller vill göra det själv av olika anledningar eller att man vill lära sig hur man bäst får till det så att man sedan kan göra det själv hemma sen.

Den korthåriga vorstehn Steffi kommer numer hit regelbundet för att få klorna klippta då varken ägarna, tidigare yrkesmänniskor som veterinärer eller trimmare lyckats utan att behöva söva ner henne. Första gången fick hon fullständig panik, avföring och urin lösgjordes och hon sprattlade och bet ifrån med allt vad hon hade; så jag förstår att det inte har varit lätt. 😕

Nu har hon varit här mer än x antal gånger och även fast hon inte är ett fan av proceduren så låter hon mig göra den och sist så la hon sig till och med själv på sidan för att samarbeta (se video på vår Facebook eller instagram! 🎥). Så himla fint och gulligt! 😭💗 Receptet har varit massor med LUGN, TÅLAMOD, TID, FLEXIBILITET och FÖRSTÅELSE men också BESLUTSAMHET och en MÅLMEDVETENHET. ✅ Det har också varit avgörande att jag har haft rätt grepp där hon inte kan komma undan (observera att det knappt är något tryck alls på hunden i videon och att jag även haft hjälp av min sambo tidigare för ett par extra händer) och jag har även använt mig av en munkorg i början. Jag håller mig till vad som ska göras och hur vi tar oss dit utan att blanda in känslor eller påverkas av Steffies energi, för då kan jag inte hjälpa henne. ☝️

Vi avslutar sen alltid med lite massage och häng och trots att det inte är hennes favoritsyssla så älskar jag att hon låter mig göra det ändå just för att hon nu litar på att jag står pall och hjälper henne igenom det. Det stärker vår relation och hennes självförtroende! 🤎