Miljöträning 🏘🏙

november 24, 2020 Av av Hannashundhjalp

Idag behövde jag gå till tandläkaren i Sjöbo så jag tog tillfället i akt att ta med mina jourhundar Nevat och Lucille för att presentera dem för en ny miljö. 🏘🌳 Det var en relativt lugn morgon men vi hade ändå ett gäng hundmöten där vissa var plötsliga och där hundarna var reaktiva mot oss, och ändå skötte sig båda hundarna gggggalant!!! 👏🥳 Lucille har redan hunnit vänja sig lite vid en stökigare miljö men det var första gången för Nevat. Jag märkte att han blev något orolig men jag höll mig lugn och fokuserade på vart vi skulle gå och efter en stund lugnade han sig och vi alla tre liksom föll in i en och samma bubbla och flöt fram på gatorna tillsammans. 😎💞

Jag upplever att vi har svårt att fokusera och stanna i nuet för våra hundar på grund utav den upptagna världen vi lever i som sätter press på oss på olika sätt. 😣 Bara det faktum att vi alltid tycks tävla med tiden känns som ett enormt stort problem. 🤯⏱ Hur ska vi kunna vara närvarande om våra sinnen är fokuserade på nästa sak vi måste göra? Det är helt omöjligt och våra hundar har ingen aning om vad det är vi skyndar mot. 😅 Det kanske inte vi heller har.. 🤷‍♀️

Jag märker en stor skillnad på när jag går ut med mina hundar utan några som helst förväntningar. Varken på var vi ska gå, hur länge eller hur det behöver se ut. Vi bara går tillsammans och tar itu med det vi möter när vi möter det. Det gör mig närvarande, lugn och självsäker och hundarna känner sig skyddade, lugna, vägledda och följsamma. Meddelandet kunde inte vara klarare! 🌟 Jag behöver välja mellan att hålla mig själv och min familj i balans eller ta åt mig, lyssna på eller tillfredsställa andra (folk eller samhället). När jag ser det från det perspektivet så är valet väldigt enkelt, men i praktiken kräver det mycket fokus och ansträngning. Men det är det värt! 💪

Hur prioriterar du? ❣️

P.S: Video från vår promenad hittar ni på Facebooksidan Hannas Hundhjälp eller Instagram hannashundhjalp. Här får ni istället en bild på gosegrisen Nevat i bilen innan vi drog hemåt. 😍