Vad är viktigast?

augusti 10, 2019 Av av Hannashundhjalp

Det är mitt i högsäsongen för passning här på landet när alla tvåbenta ska på semester. Så ja; vi har mycket att stå i här hemma men jag älskar det så mycket! 🙌🏻💓🐕🐾🌲🌳🌸🦋🏡Jag har valt att spendera den mesta tiden hemma tillsammans med hundarna under denna period – tagit vara på tiden, kopplat av och minglat tillsammans och som en bonus har vädret varit strålande. ☀️

Det fanns en tid då (en gnutta av den är fortfarande kvar) jag ansåg att det viktigaste var att tillfredsställa hundarna fysiskt och mentalt; ge varenda individ lika mycket tid, aktiviteter och motion för att må bra. 💗Med åren har det byggts på med hundar och som ni förstår så blir det svårare och svårare att upprätthålla det systemet och med den kampen kommer stress och frustration över att inte räcka till. 😣Eftersom att hundarna snappar upp vår utstrålning alla timmar vi spenderar tillsammans med dem så kan ni ju tänka er vad mitt tankesätt gjorde med dem. 🤯Jag fick helt enkelt inte ihop det; jag vill ju att alla (och så många som möjligt) ska må så bra det bara går men hur gör jag det utan att själv kollapsa? 🤔Det kändes som en omöjligt ekvation och vad är jag till för nytta om jag själv är trasig? 🤕 

Men med lite hjälp på traven så fick jag ett annat sätt att se på saker och ting, ett annat perspektiv. 🔙Jag insåg att jag hade blickat åt helt fel håll hela denna tiden och om jag fortsatte dit skulle jag köra rakt ner i stupet. 🕳Jag hade blickat utåt och försökt fixa ytan men vad är det för mening när insidan är paj? Detta synsätt gjorde att jag trots allt såg hundarnas ”problem” som deras och därmed försökte fixa dem genom ovan nämnda medel men det fungerade ju inte för någon av oss. 🤷🏼‍♀️Och ju mer jag insåg att det var inåt jag behövde kika desto mer insåg jag vilken stress jag utsatt mina hundar för; att de verkligen bryr sig mer om att jag är stabil och balanserad än att de får lyxig mat, en dyr säng eller mils långa promenader. Deras problem kom inte ifrån att jag inte tillfredsställde dem tillräckligt utan de kom ifrån att de antingen kopierade min energi omedvetet eller kompenserade för det jag saknade (tips: Dogs of Pegasus podcast!☝🏻). Och då tog allt en sväng om igen för det landade på riktigt i hjärtat vad jag höll på med och utsatte dem för. 💔Det sved så in i norden men återigen; de har absolut ingen nytta av att jag sitter där och gör mig till ett grått litet offer. 😅Så upp igen och fokusera på vad som är viktigast på denna korta tid vi har tillsammans! 🔝Gräv, analysera, acceptera och gå vidare. Bygg karaktär, välj vem du vill vara, bryt gamla vanor, stålsätt dig och fortsätt framåt. Det smärtar, det är obekvämt, det är för jävligt men oh, vad din hund kommer att tacka dig och vet du vad? Du borde med tacka dig! Visa dig värdig för både dig själv och din hund för du ÄR värdig att må bra. 💫💖 

I videon som ni kan se på min facebooksida så tog jag en spontantrip tillsammans med mina småttingar och Lykka (den stora mastiffklumpen såklart😉🥰) till en gigantisk inhängnad i närheten. 🌾Det var lille Oliver som tidigare varit här för bootcamp och nu hänger med oss när päronen har semester (se så han har utvecklats!), jourhundarna Frodo (den urgulliga, svarta gremlingen) och Kristelle (den vitbruna lilla serben) och mina egna älskade trattar Lykka, Maui, Silvio och Sverker. 🐶Jag kan ofta skratta åt mina överprestationer när jag ser på dessa glada byrackor. De hade INGENTING. Inga promenader, ingen familj, inget mjukt att ligga på, ingen vidare bra mat, knappt en chans till ett liv.. och nu är de så glada och tacksamma för minsta lilla idag. Så vad håller jag på med här egentligen? 😅🤦🏼‍♀️De har fått en chans och tillbaka ger dem så oerhört mycket så det går knappt att beskriva. Kärlek, vänskap, lojalitet, skratt, uppskattning, värme, glädje, kunskap, är bara några få ord. 💞Därför ska jag göra allt jag kan för att hålla mig själv i balans, så att jag kan hjälpa fler och få fler att också göra det. Det är ju trots allt tack vare hundarna som jag sitter här idag och sköljs över av insikter och tacksamhet. 🙏🏻

Så adoptera en hund eller var jourhem – vad man får är så mycket större än ansträngningen i sig. Men även om det inte hade varit det varför inte hjälpa ändå? 💎Vem vill DU vara? 

👉🏻🌈www.milanipro.org 🌟👈🏻

Vårt nyaste tillskott Ziggy som är ute för adoption! ✨