Våren på besök

mars 8, 2019 Av av Hannashundhjalp

Så var det underbara vädret borta men åh, vad vi alla har njutit! ☺️☀️ Vanligtvis vill hundarna in ganska snart de har gjort sina behov på tomten men nu är det tvärtom en utmaning att få dem att komma in. 😅😎 Vi har dock alla varit ute så mycket vi bara kunnat och jag har njutit av enbart bajsplockning och av att studera hundarna tillsammans. 💩🤓

Senast i fredags så upptäckte jag att Lo och Nour hade hittat något i buskarna. 👀 Öronen var spetsade, blicken intensiv och svansarna i vädret. De var djupt koncentrerade och höll på ett tag samtidigt som de bytte buske då och då. 🌳 Jag släppte det för ett tag och när jag kikade upp igen så såg jag att Elton hakat på. Jag gick dit för att se om jag kunde se närmre på vad de jagade men innan jag han fram så hade Elton fixat jobbet åt brudarna och den lille musen var död. 🐁💔 

Jag fortsatte att studera dem. Elton stack iväg ganska så snart men tjejerna passade snabbt på att tävla om vem som skulle vinna ”deras” byte. 😏 Det var Nour som fick den men eftersom att det roliga i sig var att vinna själva bytet så tröttnade även hon ganska så snart på musen och allt återgick till det normala. 

Jag var så fascinerad av att studera detta! 🤩 Elton är streetsmart och en exceptionell jägare. Han verkar alltid ha stenkoll på var han är och vart det han ska få tag på är. 🎯 Skulle han sticka i skogen så VET jag att när vi är påväg hemåt så dyker han upp. Alltid. Det är ingenting som är tränat utan det är bara sån han är, det sitter i hans gener och instinkter. 🐺 Detta gör att även fast Elton inte är ledartypen överhuvudtaget så när hundarna är lösa och han sätter igång så är det honom de vill följa. 🤩 Han skiter fullständigt i vilket men han är så bra och säker på sin sak att de drar till sig resten. De blir imponerade, nyfikna och vill få ta del utav det han håller på med. 😲 Kan ni tänka er då hur omvänt det blir när vi springer och jagar och tjatar på våra hundar..? 🤔 Vi bör fokusera mer på vår utstrålning enbart; för då får vi följare efter oss och det av en anledning. Är det någon som skulle fixa maten i min flock om jag inte fanns så är det ju Elton. ☝🏻

Sedan fick jag en påminnelse av att studera detta. Jag insåg nämligen att jag för ett tag sedan troligtvis hade avbrutit allt detta för rädslan över att det skulle bli en konflikt, och en med illa konsekvenser eftersom att det kan bringa fram rovdjuret i dem ännu mer. 🐊 Nu upptäckte jag givetvis då att jag bara njöt av att vara åskådare för ATT jag lärt mig mer om dem och om mig själv. Jag hade råd att låta just dessa hundarna göra detta naturliga äventyret utan att jag behövde lägga mig i. Ofta lägger vi oss i alldeles för mycket i fel situationer och hindrar hundarna från att vara hundar och på så vis förnekar dem de är. Som om vårt sätt vore mycket bättre (trots att vi är av en helt annan art? 😂🤨) – bara för att kunskapen är en bristvara. Så det gav mig en liten extra påminnelse om att alltid ha öppet sinne, för allt förändras och vi vet så lite i dagsläget att vi inte har någon slags rätt att tala om för någon annan om vad som är rätt och fel. 💡

Jag fick ingen video från jakten tyvärr med nedan får ni istället Nour i en skön ställning. 😎

Trevlig helg! 🥳